ingeburgerd! - Reisverslag uit Floreşti, Moldavië van Marcel & Miriam Graafland - WaarBenJij.nu ingeburgerd! - Reisverslag uit Floreşti, Moldavië van Marcel & Miriam Graafland - WaarBenJij.nu

ingeburgerd!

Door: Miriam

Blijf op de hoogte en volg Marcel & Miriam

30 September 2012 | Moldavië, Floreşti

Wow, wat gaat de tijd snel! Afgelopen woensdag zaten we hier alweer twee weken. Een verslagje van de afgelopen week:
Maandag was ik een dagje vrij omdat ik die week ervoor op kamp was geweest. Heerlijk om even het huisje schoon te kunnen maken en lekker rustig aan te doen. Marcel had geen rust, want hij moest veel voorbereiden voor de groep van het Greijdanus. Zij zijn dinsdagavond aangekomen. Dinsdag was voor mij een overleg- dag waarin ik veel duidelijkheid kreeg over de taken die ik kan gaan doen. Aan het eind had ik een mooi lijstje. Mijn werk gaat bestaan uit het geven van Engels les (eerst aan 1 klasje, later misschien aan meer). Het schrijven van stukje voor op de site (www.stcharis.org). Meewerken aan het sponsor- programma door de sponsors op de hoogte te houden van hun sponsor-kind. Het kleding depo op orde maken, kleding uitzoeken voor de vrouwen en kinderen en aftekenen op de lijst. Meewerken aan het vrouwenprogramma.
Daarnaast ga ik meewerken in het kinderprogramma. Ook krijgen we elke maandagmorgen Roemeense les.

De rest van de week was druk aangezien de Greijdanus groep er was. Het was mijn taak samen met Francine om hen te voorzien van drinken en koekjes. Deze groep komt van de bouw opleiding, maar dat was te zien ook. Wow, wat kunnen zij hard werken. Leuk ook om te zien hoe enthousiast Marcel was en hoe leuk hij het vindt om de jongelui te begeleiden samen met Marien en Daniel.
Donderdag aan het eind van de middag kwam er ook nog even een transport langs met tafeltjes en stoeltjes voor de klassen. En zo is hier geen dag hetzelfde;)

Vrijdag was het kinderprogramma waar ik vol verwachting naar uit keek. Na een week vol mooi weer begon het vrijdagmiddag te regenen. Dat was voor de jongens niet bepaald prettig. Wij hadden alle voorbereidingen gedaan en hadden om drie uur toen we wilden beginnen al twee kinderen:) Dus zijn we de wijk ingegaan om kinderen uit te nodigen. Na een kwartiertje hadden we er ong. 22 wat later aangevuld werd tot 28.
Het kinderprogramma bestaat ongeveer uit: zingen, Bijbelverhaal vertellen, pauze, vers aanleren, clowns, naar huis. De kinderen worden gestimuleerd voor goed gedrag, respect naar de leiding en elkaar door stickers. Hoe meer stickers, hoe groter het cadeautje dat ze kunnen 'kopen' in de winkel.
Ontzettend gaaf om te zien hoe de kinderen genieten van dit programma.
Gister, op zaterdag heeft de groep van het Greijdanus ook doorgewerkt. Er moesten containers verplaats worden. De hamburgers die wij hadden gebakken voor ze waren in no time weg:)
Deze week blijft de Greijdanus groep nog de hele week, genoeg te doen dus voor Marcel. Het wordt mijn eerste echte werkweek waarin ik weet wat ik ongeveer moet doen!
We hebben er zin in...:)

Tot de volgende keer!

• 30 September 2012 - 19:21

Pap, Mom En Chantal:

Weer zo'n geweldig verslag!! Wat hebben jullie het druk zeg! We zijn heel trots op jullie en vooral dankbaar dat alles zo voorspoedig gaat.

• 30 September 2012 - 19:55

Pa, Ma, Naomi:

Fijn dat jullie het zo naar de zin hebben, dat straalt er gewoon vanaf. We lezen de verslagen graag. Geeft een goede indruk wat jullie doen en hoe jullie het beleven. We denken veel aan jullie!!!

• 30 September 2012 - 21:04

InekeMeine:

Ha M&M, erg leuk om jullie project- en reisverslagen te lezen. Les geven, les krijgen en leerlingen aansturen! Veel succes met al jullie (op-) bouwactiviteiten waarin jullie tot bron van zegen mogen zijn! Hartelijke groeten!

• 05 Oktober 2012 - 11:06

Jan & Saar:

Fijn om jullie verslagen te lezen! Zo blijven we fijn op de hoogte van jullie leven daar. Het klinkt echt goed, dat jullie echt wat kunnen betekenen voor de mensen daar.
    We missen jullie & denken aan jullie
    Liefs, J&S