Muren afbreken...
Door: Marcel Graafland
Blijf op de hoogte en volg Marcel & Miriam
28 Oktober 2012 | Roemenië, Floreşti
Miriam is afgelopen woensdag terug naar Nederland om de bruiloft van onze vrienden Reinier en Jantine van der linde mee te maken. Normaal schrijft Miriam de blog omdat ik volgens haar "Jip en Janneke taal" schrijf. ;) Maar ik ben zo eigenwijs om het toch maar te proberen. Ik zal jullie proberen te vertellen wat er van de week allemaal gebeurt is.
Afgelopen week was een hele drukke week. Er was namelijk een groep uit Kampen met 26 mensen in het land. Er is weer heel veel gebeurt, we hebben; een huis gebouwd, ramen en deuren vervangen, huizen geverfd, 4 kachels geplaatst maar vooral veel liefde uitgedeeld.
Ook is er elke dag een groepje mensen naar "Pata Rat" (een vuilnisbelt vlakbij Cluj waar veel mensen leven en werken) geweest om eten uit te delen aan de kinderen daar. Elke dag waren er rond de 120 kinderen, ook voor mij was dit een bijzondere ervaring. Je zag de machteloosheid al in de ogen van deze kleine kinderen. Maar toch blijven ze lachen en zijn ze enorm blij met de liefde en eten die we ze mochten geven.
Voor mij was dit een speciale groep. Want hoe vaak maak je het mee dat je in Roemenië zit en er een groep komt waar je bijna iedereen van kent en er nog eens 3 van je vrienden bij zitten. Nou die kans is heel klein, maar het gebeurde. Ze hebben veel heftige en confronterende dingen gezien en meegemaakt. Deze groep jongeren was vooral bijzonder om wie ze waren voor elkaar. Het was/is een groep waarin het niet raar was om te huilen of elkaar een knuffel te geven. Kortom; de muren die wij mensen om ons heen bouwen werden neergehaald.
Morgen komt Miriam weer terug en zal ze dus volgende week de blog weer zelf schrijven.
Ik wens iedereen een fijne en gezegende week toe,
Marcel
28 Oktober 2012 - 13:47
Francine Sleeswijk Visser:
Netjes hoor Marcel haha, verborgen schrijftalent? -
28 Oktober 2012 - 13:59
Heleen:
Haha goed bezig marcel, kan je mir nog verbazen ;-) Fijne zondag nog en morgen kan je weer samen op de bank zitten:-) Liefs -
28 Oktober 2012 - 14:02
Elly:
Ik lees even geboeid wat je schrijft en blijf jullie volgen. Bijzonder dat je zoveel mag betekenen in het leven van een ander! -
28 Oktober 2012 - 14:20
Joke Van F:
Dacht vanmorgen nog: vandaag geen verhaaltje, maar zie hier wat een verrassing!! Dankjewel. -
28 Oktober 2012 - 15:49
Mir:
Zo, echt goed geschreven. Je lijkt Annie M.G Smit wel! :) -
28 Oktober 2012 - 16:40
Nel Bloemberg:
Ik schrok even: been omhoog! toch niet gebeurd? maar gelukkig niet, tenminste niet wat dat betreft. Genoeg gebeurd, maar dat is een ander verhaal. Fijn dat je vrienden hebt waar je mee kan huilen en kan knuffelen! Jullie leven wordt nooit meer hetzelfde, en dat van hen ook niet hoop ik. Deze ervaringen gaan je leven lang mee... -
28 Oktober 2012 - 17:03
Pa En Ma Bosch:
Nou Marcel, ook jou lukt het prima om een indrukwekkend stukje te schrijven. Het was fijn om Miriam even om ons heen te hebben. We zullen je vrouwtje, met een hele zware koffer, morgen weer op het vliegtuig zetten. Kun je morgenavond weer lekker van elkaar genieten. We bidden voor jullie. -
28 Oktober 2012 - 23:49
Oma Graafland:
ja Marcel, je hebt de uitdaging opgepakt en het er goed afgebracht om een nieuwsbrief te schrijven. goed joh. bedankt ! fijn dat Miriam alweer gauw thuis komt bij je. ja, daar bij die vuilnisbelt breekt je hart als je al die kinderen daar ziet rond scharrelen denk ik. dat brengt ons weer het besef hoe rijk wij gezegend zijn met genoeg voedsel en een fijn warm huis. fijn dat jullie voor de mensen daar die problemen proberen te verlichten. vooral met de winter voor de deur. succes met alles e4n God`s Blessing voor de nieuwe week. hartelijke groeten ( ook van Opa). oma G.
29 Oktober 2012 - 09:36
Thanks for sharing...zal voor hen allen bidden ! -
29 Oktober 2012 - 11:12
Ineke Van De Lagemaat:
Hoi Marcel en (waarschijnlijk ook weer) Miriam,
Volg jullie nu sinds een tijdje, getipt door Marleen.
Toch weer shocking dat er kinderen onder zulke omstandigheden leven, haast nog schrijnender als in "de wijk"....
Ook al neemt het leven hier in Nederland ons weer in beslag, in gedachten en gebeden zijn we regelmatig daar bij jullie!
Ik ben benieuwd, Miriam, of het nog steeds "feest bij God" is ? I hope so for you!!
Groetjes, Ineke -
30 Oktober 2012 - 23:44
Erik Van Dijk:
Ik ben je/jullie nogsteeds heel erg dankbaar voor deze week! Vond het ook heel bijzonder om deze ervaringen met jou te kunnen delen;) ga zo door!! En we zien jullie vast snel weer!:p