Roemeense werkwoorden stampen!
Door: Miriam
Blijf op de hoogte en volg Marcel & Miriam
17 November 2012 | Roemenië, Floreşti
Deze week verliep rustig. Maandag begonnen we na een fijn weekend weer met plezier aan ons werk. Na de Roemeense les in de ochtend ging Marcel helpen bij Karin. Zij werkt met Roma kinderen in Gilau, een plaatsje verderop. Respect voor het werk dat zij allemaal doet in haar eentje.
Het was voor mij weer leuk om de Engelse les te geven. Dit keer leerde ik de jungle dieren aan met behulp van het liedje: 'Who is the King of the jungle'.
We zijn druk bezig met voorbereidingen treffen voor kerst. Zo ga ik maandag tijdens de Engelse les een kerstkaart maken met de kinderen. Samen met Ana ga ik een dans/ mime stuk aanleren aan 10 kinderen van het kinderprogramma. En ik ga de kinderen een Engels kerstliedje aanleren. Super leuke dingen om te doen. Op dinsdag oefenen Marcel en ik trouwens samen met de tieners uit de wijk voor een toneelstuk voor de kerstviering.
Marcel heeft afgelopen week de laatste kachel geplaatst bij een gezin. Dit was nummer 12. We zijn dankbaar dat we zoveel mensen en kinderen hebben kunnen helpen om de winter warm door te kunnen komen. Daarnaast is Marcel twee keer mee geweest naar een jongentje in de wijk. Zijn broertje had gespeeld met lucifers in hun bed, daardoor heeft hij allemaal brandwonden op zijn voeten. Gelukkig is het goed afgelopen en herstellen de brandwonden snel. Nicoletta, een van onze collega`s volgt een opleiding tot verpleegster en haar kennis kan dus goed gebruikt worden in de wijk!
Marcel is twee middagen thuis geweest van de week omdat de pijn in zijn knie nog niet veel afnam. Gister vertelde hij dat het een stuk minder werd,dus de rust heeft hem goed gedaan.
Deze week ben ik druk geweest met een verslag maken. Het verslag was voor een sponsor. Ik heb erg veel plezier in het maken en schrijven van teksten. Voor Marien soms erg prettig;)
Het kinderprogramma was weer genieten afgelopen vrijdag. Dinsdag hadden we in een vergadering besloten dat we duidelijker moesten optreden naar de kinderen. We kwamen tot een nieuwe aanpak. Na een waarschuwing krijgen de kinderen een streep op hun hand. Na twee waarschuwingen krijgen ze de zogenaamde 'zwarte punt' en mogen ze niet meer meedoen met de spelletjes en krijgen ze geen cadeautje. Volgt er dan nog een waarschuwing dan moeten ze naar huis. Er was nu veel meer rust in het programma. Hopen dat dit zo blijft.
Marcel heeft de opening gedaan bij het tienerprogramma. Dat vond hij best spannend, maar naar afloop alleen maar prettig. Doordat hij ook had verteld wie hij was werd het ijs meer gebroken. Ze hadden een mooie avond met als thema 'liefde van God'.
Vanochtend zijn we naar de zwarte markt in Cluj geweest. Pff, wat veel rommel verkopen ze daar. Leuk om een keer geweest te zijn, maar niet echt voor herhaling vatbaar. De mici was trouwens wel erg lekker (een soort Roemeense frikandel).
En het weer...het wordt hard kouder bij ons. Vooral vandaag was echt koud. Het fijne is wel dat de zon ook blijft schijnen.
Een koude groet uit het mooie Floresti!
PS: we vinden het geweldig dat er zoveel mensen een gift naar ons hebben overgemaakt. Misschien vraagt u/ jij zich af wat we met het geld doen. We hebben daar samen over gepraat en vinden het belangrijk dat het geld goed besteedt word. We willen eerst de mensen een beetje leren kennen en weten welke gezinnen iets goed kunnen gebruiken en er ook goed mee om gaan. Vandaar dat we er tot nu toe nog mee hebben gewacht. Als we er wel wat mee doen vinden we het leuk om u dat persoonlijk te laten weten!
17 November 2012 - 17:30
Henk Vd Lingen :
Leuke update weer! Mooi om er zo toch een klein beetje bij te zijn;) Mici is heerlijk en ik ben wel een beetje jaloers!
Succes met alles, jullie doen mooie dingen! -
17 November 2012 - 18:44
Ruben Marissen:
Ha Miriam en Marcel,
Wat fijn zeg, zo op de zaterdag al een update. Morgen wel gewoon ook 1 toch?! :p haha grapje.
Mooi om te lezen dat het zo goed gaat. Ik zal hopen/bidden dat Marcel's pijn snel over gaat.
Groeten daar! -
17 November 2012 - 19:12
Naomi Bosch:
Heeeeeey mir en Marc
Gaaf man ik zag trouwens geen verscheel toen je die clowns pak aan had.
Nee grapje hoor zus.
O Marcel fijn dat het weer beter gaat met je knie.
Groetjes Je (schoon)zusje Naomi :) -
17 November 2012 - 19:12
Naomi Bosch:
Heeeeeey mir en Marc
Gaaf man ik zag trouwens geen verscheel toen je die clowns pak aan had.
Nee grapje hoor zus.
O Marcel fijn dat het weer beter gaat met je knie.
Groetjes Je (schoon)zusje Naomi :) -
17 November 2012 - 19:28
Marqueriete:
Hè Mir, wat leuk om weer een stuk van jullie te lezen!!
Fijn om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben daar.
Doe Marcel de groeten van ons.
Lieve groetjes uit een koud, saai, grijs IJsselmuiden -
24 November 2012 - 11:25