Korte week! Mede mogelijk gemaakt door Sint Andrei
Door: Miriam
Blijf op de hoogte en volg Marcel & Miriam
01 December 2012 | Roemenië, Floreşti
Maandag begonnen we de week met de Roemeense les. Het gaat elke week een klein beetje beter. We gaan ervoor om het aan het eind van het jaar aardig onder de knie te hebben, maar of dat lukt? De Engelse les liep een beetje anders dan gepland. Ik geef nu twee verschillende klasjes les. Deze maandag had ik de klas van Sorin waar zes kinderen inzitten. Er kwamen er alleen maar twee;) Dat is het nadeel aan zulke kleine klasjes. Dus heb ik lekker kerstkaarten met hen geknutseld. Was ook wel erg leuk en ontspannen.
Marcels wekker ging dinsdag om zes uur. Even weer de herinneringen van BKS ophalen;) Hij ging met Marien en Francine naar Reghin om een aantal dingen op te halen. Ze hadden bedacht dat het wel leuk was om voor die tijd te gaan baantjes trekken in het zwembad. Ik heb me nog maar een keer omgedraaid;) Om een uur of drie waren ze terug bij Charis. Met koekjes en een heleboel versiering en spullen die we weg kunnen geven met kerst. Ontzettend leuk dus!
Mars is verder heel druk in de tienerschuur. Op dit moment zit hij uit te tekenen hoe hij de bar wil hebben. Deze week is hij samen met Daniel druk geweest met de plinten. Het wordt echt super mooi.
Woensdag was een volle dag voor ons. 's morgens heb ik een poos met Marien overleg gehad voor de website. Het wordt voor mij een hele klus om hem up to date te maken maar ik heb wel heel veel zin om dat te gaan doen. Ook komen er meer foto`s op en moeten er een aantal teksten verbeterd worden. Woensdagmiddag zijn we nog even lekker druk geweest in het depot. Om vijf uur kwam er een nieuw transport binnen. Een boel kinderkleding, twee supernieuwe rolstoelen en een paar voedselpakketten. Een rolstoel kon gelijk naar de buurvrouw. Wat was dat oude mensje dankbaar. Geweldig!
Op donderdagmorgen maak ik het kantoor schoon samen met Ana en Francine, een klus waar we de hele week naar uit zien:) Niet echt, maar het is ook wel weer fijn als het weer gebeurt is en alles weer netjes is. De dans op donderdagmiddag is geweldig om te doen. Marcel heeft 3 supergave liedjes aan elkaar gemaakt tot 1 gaaf nummer. De kinderen vinden het helemaal geweldig. De kleinsten zijn ongeveer 5 jaar, dus het kost wat geduld en doorzettingsvermogen maar we denken dat het goed gaat komen.
Vrijdag zijn we naar Sighisoara geweest. Een middeleeuwse stad ongeveer drie uurtjes rijden. Super mooi om te zien en door te wandelen. Veel oude gebouwen. Van daaruit zijn we naar Targu Mures gegaan. Daar hadden we een hotel geboekt. We hebben genoten!
Nu zijn we weer lekker thuis. Voor volgende week geven ze lichte sneeuwval aan. We zijn erg benieuwd hoe ons dat gaat bevallen, maar dat leest u volgende week...
Heel veel liefs,
Mars en Mir
01 December 2012 - 16:10
Lady Deb:
wat een afwisselende week, tof!!
en Sighisoara is een juweeltje onder de steden :D
fijn weekend verder en God's blessings bij alles!!
liefs uit Kampen -
01 December 2012 - 16:10
Lady Deb:
wat een afwisselende week, tof!!
en Sighisoara is een juweeltje onder de steden :D
fijn weekend verder en God's blessings bij alles!!
liefs uit Kampen -
01 December 2012 - 18:53
Marleen Popijus:
Bedankt weer voor je mooie verslag. Ik geniet er van, -
02 December 2012 - 19:49
Reinier En Jantine:
Tof om weer te lezen!! En heerlijk dat jullie even samen bij konden komen
on zon mooi stadje om de hoek.
Succes weer deze week!
Veel liefs -
04 December 2012 - 10:20
Marqueriete:
Ahhh, kijk dat vrouwtje eens blij zijn! Prachtig! En mooie foto's van het stadje.
Leuk om mee te kijken en te lezen.
Lfs Marq