Too much dutch..!! - Reisverslag uit Floreşti, Roemenië van Marcel & Miriam Graafland - WaarBenJij.nu Too much dutch..!! - Reisverslag uit Floreşti, Roemenië van Marcel & Miriam Graafland - WaarBenJij.nu

Too much dutch..!!

Door: Miriam

Blijf op de hoogte en volg Marcel & Miriam

16 Februari 2013 | Roemenië, Floreşti

Zaterdagmiddag tien voor half zes. Gisteren hebben we Dorieke en Kevin, vrienden van ons, van het vliegveld gehaald. Ook hebben we een logees, Frans is de zoon van Marien en Yvonne en logeert een weekend bij ons omdat zijn ouders in Nederland zijn. Op en top gezelligheid dus.
Ook deze week was weer een mooie week. Maandag begon relax omdat we geen Roemeense les hadden. Maandagmiddag had ik een leuke Engelse les. Deze klas wil graag Engels leren, dus het is elke week weer een leuke activiteit voor mij. Ook omdat ik het lesgeven op deze manier niet helemaal verleer;)
Dinsdag was een topdag! Nadat Marcel en Nicoleta in de morgen alles hadden voorbereidt voor het soepproject konden we om een uur of twaalf de eerste groep verwelkomen. Deze groep van de GH uit Zwolle (klopt, daar zat ik ook op school) kwam ons een middagje helpen. Een groep van 28:) Ik dacht dat ik niemand van deze groep kende omdat ze niet van de PABO waren. Niets bleek minder waar. Toen ik de koffie kwam brengen riep iemand uit de groep 'Miriam, jij WEL hier'. Janieke, een collega van de C1000 waar ik vijf jaar mee heb gewerkt. Er konden maar vier mensen bij ons helpen bij de soep en natuurlijk zorgde ik ervoor dat Janieke daarbij was. We hadden een leuke middag. De soep was alweer binnen een uur op, dus gaan we volgende week een tweede pan erbij maken! Marcel en Marien hebben de groep in groepjes rond geleidt door de wijk. Op een van de rondes kwamen ze bij Roma's die een varken aan het slachten waren. Een van de jongens vond dat wel heel interessant en vroeg of hij mee mocht helpen! Hij zal zijn tijd in Roemenie niet snel vergeten..:P
Op woensdagmorgen hadden de vrouwen een valentijns- morgen! Ze mochten zelf een kaart maken voor hun man/ vriend of what ever! Erg leuk om de creativiteit te zien.
Ik ben deze week ook weer een aantal keer bij het gezin van het zoldertje geweest voor babymelk, brood en andere dingen. Ze is naar het ziekenhuis geweest voor de infectie aan haar buik. Deze wordt nu behandeld.

Marcel was al vanaf zondag niet fit en kreeg een keelontsteking. Nu hij een goede antibiotica heeft merkt hij dat het afzakt. Daarom is hij woensdag en donderdag thuis geweest.

De vrijdag is altijd een mooie dag. Deze week was weer iets specialer omdat we 's avonds onze vrienden op konden halen! Na een super mooie prayer- meeting en een gaaf kinderprogramma reisde ik met de taxi naar Cluj om ze op te halen. Vandaag zijn we met ze door de bergen gereden en hebben in de middag lekker gewinkeld in een groot winkelcentrum.
Maandag gaan we mijn broertje Jan en zijn vriendin Salome ophalen:). Daarnaast komt Henk, hij komt vanaf nu ook ons team versterken. Francine krijgt volgende week ook twee vriendinnen ter ere van haar 18e verjaardag dus het belooft een drukke en chaotische maar bovenal gezellige boel te worden.

Daarnaast wil ik nog graag iets vertellen over jullie sponsorgeld. Yvonne had een tijdje terug het geniale idee om een bibliotheekje te starten. Ze is begonnen met een tiental boeken (kinderboeken van bijvoorbeeld Max Lucado, Bijbels en boeken van Francine Rivers). Zondag in de kerk vertelde ze dat de mensen boeken konden lenen. Dit werd gelijk erg enthousiast opgepakt. Ik vond dit een erg geniaal idee en heb met Marcel overlegd dat wij hier ook een eenmalige bijdrage aan leveren. Ik hoop dat jullie het er mee eens zijn;)

Wij wensen jullie een goed weekend!

Een hartelijke groet uit het mooie en zonnige Floresti!

M&M

• 16 Februari 2013 - 18:12

Oma En Opa Graafland:

hoi Miriam en Marcel, wat een gezellige boel bij jullie en leuk dat er zoveel vrienden op visite komen. heel veel plezier deze week en Marcel verdere genezing toegewenst. fijn dat je ook de familie op de zolder zo trouw naloopt Miriam. ik hoop dat dat ook allemaal goed mag komen. liefs van ons uit ook een zonnig Canada maar waar nog steeds een dikke laag sneeuw ligt. liefs, oma

• 16 Februari 2013 - 18:14

Oma En Opa Graafland:

bijna vergeten. hartelijk dank voor die mooie foto van jullie ? zijn we heel blij mee.